Beşamelli Kabaklı Kinoa
















Malzemeler:


  • 2 adet kabak
  • 1 bardak kinoa
  • Bitkisel süt
  • un
  • tuz
  • zeytin yağı
  • karabiber
  • dereotu

Hazırlanışı:

1. Kabaklar çok az yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2. Kinoa 2 bardak suyla beraber yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz eklenir. Pişince limon ve tuz eklenir.
3. Haşlanan kabaklar ikiye ayrılı ve içi oyulup kinoayla doldurulur.
4. Yağ, süt, un, tuz ve karabiber beşamel kıvamına gelene kadar karıştırılır ve kinoaların üzerine dökülür.
5. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve fırından çıkınca üzerine limon ve dereotu serpilir.


1 yorum:

  1. Süper görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
    www.bitabak.com siteme beklerim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil