Kırmızı Biber ve Zeytin Soteli Vegan Sandviç




Akliniza gelen en basit vegan atistirmalik ? Sandvicler tabiki! En sevdiklerim! Her seferinde farkli malzemelerle hazirlama sansiniz ve sinirsiz secenekleriniz var ve ayni zamanda cok kolay! Ister paketleyip yaniniza alin, isterseniz sicak sicak kahvaltida yiyebileceginiz cok basit ve lezzetli minik sandviclerden siz de yapabilirsiniz! Evde her zaman bulabileceginiz malzemelerden, saglikli ve vegan yiyecekler hazirlayabilirsiniz. Bu seferki denememde kirmizi biber kullandim. Itiraf etmeliyim ki biberle kimyamiz hic tutmadi. Ben de sevdigim diger yiyeceklerle karistirdim ve sonuctan memnun kaldim. Taze nane kokusuyla harika bir uyum sagladilar. Umarim begenirsiniz!


Malzemeler: (2 kucuk boy sandvic icin)

  • 4 adet dilimlenmis tam bugday ekmegi
  • Bir kac adet kivircik marul
  • 1/2 kirmizi biber
  • 8-10 adet cekirdeksiz siyah zeytin
  • Dilimlenmis salataliklar
  • Bir kac yaprak taze nane
  • Yaninda servis icin cherry domatesler
  • Bir tatli kasigi zeytinyagi

Hazirlanisi:

1. Zeytinyagini kucuk bir tavada isitin. 

2.Kirmizi biberi ince dilimler halinde kesip tavaya koyun ve yumusak bir kivam alana kadar iki yuzunu de soteleyin. 

3.Zeytinleri ekleyin ve iki dakika daha karistirarak pisirin. Bu arada ekmekleri isitabilir veya tost edebilirsiniz. 

4.Ekmeklerin uzerine kivircik marullari yerlestirin. Sonra hazirladiginiz karisimi bir marulun uzerine yayin, digerine ise salatalik dilimi yerlestirin ve kapatin. Arzuya gore taze naneyi ve domatesleri icine veya yanina koyabilirsiniz.

Not: Yaniniza alacaksaniz bir kurdan yardimiyla sabitleyebilirsiniz. Afiyet olsun!   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder