Tahin Pekmezli Vegan Kurabiye (Şeker İlavesiz)


Tahin-Pekmez karisimini kis boyu neredeyse her gun tuketen birisi olarak karsiniza bu tarifle cikmama sasirmayin. Tahin ve pekmezin kati versiyonu da diyebiliriz. Ustelik yapmasi da, yaninizda tasimasi da cok kolay! Kalsiyum ve enerji deposu olan bu saglikli kurabiyeleri ister kahvaltiniza dahil edebilir, isterseniz de atistirmalik olarak tuketebilirsiniz. Katkisiz dogal kepekli unla yapildigi icin son derece besleyici ve icinde ek seker bulunmadigi icin gonul rahatligiyla yiyebilirsiniz.


Malzemeler:

  • 1/2 su bardagi sivi yag
  • 3/4 su bardagi pekmez
  • 1/2 su bardagi tahin
  • 1.5 bardak tam bugday unu (dogal kepekli un) 
  • 1.5 bardak beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardagi dovulmus findik
  • Uzerine dokmek icin marmelat


Hazirlanisi:


1. Sivi yag, tahin, pekmez ve findiklari bir kaba koyun ve karistirin
2. Unlari, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin
3. Firini 180 derece isitin
3. Kurabiye hamuru kivamina gelene kadar karistirin. Gerekirse un ekleyebilirsiniz.
4. Sekil verip ortasini recele yer acmak icin bastirin.
5. Pisirme kagidi serilmis tepsiye yerlestirip firina verebilirsiniz.
6. Kurabiyeler yaklasik 15 dk icinde piseceklerdir. Soguduktan sonra veya servisten hemen once uzerine recel koyabilirsiniz. ( visne receli kullandim ) 



3 yorum:

  1. Güzel bir tarife benziyor.Yapmaya çalışacağım :...) Teşekkürler ! <3

    YanıtlaSil
  2. tarifi denedim, cok lezzetli

    YanıtlaSil