Kolay Muzlu Kek


Tarifi  http://onceamonthmeals.com/easy-vegan-banana-bread/  sitesinde buldum. (baking soda kullanmadım) Bu muzlu kek tarifini bir kere denediğinizde tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Üstelik bu vegan kek, sağlıklı, lezzetli ve yapımı çok kolay! Hatta ben bu kadar beklemek istemiyorum, hemen olsun da tadını çıkarayım derseniz muffin kaplarında pişirebilirsiniz!

Malzemeler:


  • 1 bardak badem sütü (diğer bitkisel sütler de olur)
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 2 bardak tam buğday unu (kepekli un)
  • 1/2 bardak şeker
  • 1/2 bardak esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 adet ezilmiş muz
  • dövülmüş ceviz




Hazırlanışı:

1. Fırın 350 derece ısıtılır.
2. Süt ve sirke küçük bir kapta karıştırılır.
3. Daha büyük bir kapta un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçın karıştırılır.
4. Sıvı karışım kuru karışıma eklenir.
5. Biraz karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.
6. 50-60 dakika pişirilir. Afiyet olsun!

 Not: 

1. 50-60 dakikadan fazla pişirmeyin, kürdanda kalıntılar olursa muz parçalarıdır.
2. Muffin kalıplarında daha çabuk pişer. Damla çikolata veya fındık da eklenebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder