Taze Elma ve Erikli Kahvaltı

 Kahvaltılarınıza çeşitlilik katmak istiyorsanız harika bir önerim var! Sağlıklı ve lezzetli tariflerden yanaysanız işte bu tam size göre! Taze elma, erik ve nar içeren bu harika bitkisel sütle pişirilen ve sadece 15 dakikanızı ayıracağınız bir kahvaltılık. Tabiki elmayla harika giden bir baharat olan tarçın, bu tarifte olmazsa olmaz!

Malzemeler: 


  • 1 elma
  • 2 kırmızı erik
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 bardak bitkidel süt (badem sütü kullandım)
  • nar taneleri
  • biraz su
  • kahvaltılık yulaf veya musli
  • esmer şeker veya tatlandırıcı








Hazırlanışı:

1. Bitkisel sütü ufak bir sos kabında ısıtılır. Doğranmış elma ve erik eklenir.
2. Kaynarken biraz su eklenir.
3. Tarçın ve şeker eklenir. (1.5 tatlı kaşığı şeker ekledim)
4. Toplam 15 dakika pişirilir.
5. Kaseye konulur ve üzerine yulaf ve nar taneleri eklenir. Afiyet olsun!


Not: Dilerseniz tarçını piştikten sonra da ekleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder