Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Bulgur ve Pirinçli)


Malzemeler:

  • 1 soğan
  • 1/2 limon
  • 1 bardak pirinç
  • 1 bardak bulgur (pilavlık)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası/rendesi
  • 2 çorba kaşığı dolmalık çam fıstığı
  • 1/2 kg asma yaprağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2/3 bardak zeytinyağı (içi için)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve 3 bardak su karıştırılır (üstüne dökmek için)
  • kuş üzümü eklenebilir













 Hazırlanışı:


1. Soğan yağda kavurulur.
2. 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir.
3. Bulgurla pirinç eklenir.
4. Baharatlar ve fıstıklar katılır ve karıştırılarak kavrulur.
5. Su ve tuz ilave edilir.
6. Suyunu çekince ateşten alınır ve dinlendirilir.
7. Yapraklar sarılır ve tencereye dizilir.
8. Üzerine su ve yağ ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir.








1 yorum:

  1. çok güzel görünüyor.. nefis..ben beypazarı dolmasına öykünerek maydanoz dereotu yeşil soğan taze naneyi bol bol ilave ediyorum biraz da seviyorum sanırım...ve bir sürü baharat :)

    YanıtlaSil