Kuinoalı Salata

Türkiye'de yavaş yavaş yaygınlaşan ve super rmarketlerde satılmaya başlayan bu harika ve lezzetli kuinoa, içerdiği yüksek besin değeriyle dikkatimi çekmiş bulunmakta. Özellikle çok kısa sürede pişmesi, kokusuz ve kendine has aromasının yanında hemen hemen her türlü yemeğe uyarlanabilmesi daha da cezbedici. Lezzetinin yanında vegan beslenmede tercih edilmesinin nedeni, yüksek miktarda protein, demir ve amino asitleri içermesi. Glutensiz olduğu için glutene duyarlı kişiler de rahatlıkla tüketebiliyor!

Malzemeler:


  • bir bardak kuinoa
  • 2 bardak su
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yaprak mor lahana
  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 kaç demet maydanoz
  • 1 kaç yaprak roka
  • yeşil soğan da eklenebilir.
  • Nar ekşisi
  • Balzamik
  • tuz
  • limon






Hazırlanışı:

1. Bir bardak kuinoa ile iki bardak su, kuinoa suyunu çekene kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirilir.
2. Sebzeler doğranır ve pişen kuinoa çatalla karıştırılır ve soğuması beklenir., balzamik
3. Bütün malzemeler karıştırılır ve nar ekşisi, balzamik, limon suyu ve tuz isteğe göre ayarlanır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder