Havuçlu Kabaklı Çorba


Her mevsim tüketilen soğuk ve sıcak çorbalar öğünlerimizin vazgeçilmezleridir. Özellikle su ihtiyacımızın karşılanmasında yardımcı olup sonsuz seçenekleriyle sofralarımızda yerini alır. Bu çorba tarifiyle hayatınıza daha fazla sebzeye yer açabilirsiniz. Üstelik istediğiniz sebzeleri katıp istemediklerinizi çıkartabilir, kendi zevkinize göre yeni tarifler oluşturabilirsiniz.


Malzemeler:

  • 2.5 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç dereotu
  • 2.5 silme yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 silme yemek kaşığı un ve az zeytin yağı 
  • 4/5 su bardağı soya sütü
  • 5 su bardağı su
  • tuz




Hazırlanışı:


1. Kabaklar ve havuç rendelenir.
2. Tencereye yağ konur ve rendelenen sebzeler eklenir. Yumuşayana kadar ısıtılır, karıştırılır.
3. Başka bir kapta un ve az yağ kavrulur. Süt eklenir, karıştırılır, kıvam alınca çorbaya eklenir. Karıştırılıp su eklenir.
4. Kaynamaya yakın tuz eklenir ve en son dereotu serpilip, karıştırılır ve servis edilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder