Kısır

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezidir kısır. Malzemelerini dilediğiniz gibi ekleyip çıkartarak damak zevkinize göre ekşi, tuzlu veya bol baharatlı olarak kendi kısır tarifinizi oluşturabilirsiniz.. Bol malzemeli, sağlıklı ve doyurucu olan kısır, bir porsiyonda tahıl ve farklı sebzeleri de bir arada tüketmenizi sağlar. 

Malzemeler:  ( 4 kişilik )

  • 1 kase ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça ( 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenebilir )
  • küçük boy kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 adet taze soğan
  • 1 domates
  • 2 limon
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • tuz
  • kimyon
  • isot ya da kırmızı biber





 Hazırlanışı:


1. Doğranmış kuru soğan bulgurla karıştırılıp kaynar olmayan suyla ıslatılır ve şişmesi beklenir. 
2. Salça ve baharatlar eklenip karıştırılır. 
3. Başka bir kapta yağ, limon ve nar ekşisi karıştırılıp, bulgura ilave edilir. 
4. İnce doğranmış yeşillikler ve domatesler eklenir ve tekrar karıştırılır.




Not: Yanında marul, domates-salatalıkla servis edilir. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder