Eminim daha önce bu tatlıdan denemişsinizdir. Ama bu seferki yalancı tavuk göğsü tarifini bitkisel süt ve yağla yaptım. Bu yüzden oldukça zararsız ve hafif bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Yaz-kış tüketebileceğiniz bu hafif tatlıyı biraz daha keyifli bir hale getirmek istiyorsanız siz de farklı şekillerde kestiğiniz kağıt ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 kaşık nişasta
- 1 litre soya sütü (fındık veya badem sütü de olabilir)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
1. Tencerede sıvı yağ ısıtılır.
2. Nişastayla un eklenip karıştırılır.
3. Kalan malzemeler eklenir ve karıştırarak pişirilir.
4. Yoğunlaşınca ateşten alınıp mikserle 4-5 dakika çırpılır.
5. Borcama dökülür ve buz dolabında saklanır. Servis yapılırken tarçın dökülür. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder