Yalancı Tavuk Göğsü

Eminim daha önce bu tatlıdan denemişsinizdir. Ama bu seferki yalancı tavuk göğsü tarifini bitkisel süt ve yağla yaptım. Bu yüzden oldukça zararsız ve hafif bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Yaz-kış tüketebileceğiniz bu hafif tatlıyı biraz daha keyifli bir hale getirmek istiyorsanız siz de farklı şekillerde kestiğiniz kağıt ve tarçınla süsleyebilirsiniz. 


Malzemeler:

  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 litre soya sütü (fındık veya badem sütü de olabilir)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya


Hazırlanışı:

1. Tencerede sıvı yağ ısıtılır. 
2. Nişastayla un eklenip karıştırılır.
3. Kalan malzemeler eklenir ve karıştırarak pişirilir.
4. Yoğunlaşınca ateşten alınıp mikserle 4-5 dakika çırpılır.
5. Borcama dökülür ve buz dolabında saklanır. Servis yapılırken tarçın dökülür. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder