Hemen hemen her sabah kahvaltım için kendimi bu lezzetli sebzeli dürümü yaparken buluyorum. İç malzemelerin pişirilmemesi, yaklaşık 5 dakikada hazırlamanızı sağlayacaktır. Tek dikkat etmeniz gereken havuçların tost esnasında yumuşaması ve pişmesi için ince ince doğramak.
Malzemeler:
- Lavaş: ( kendiniz hazırlamak isterseniz )
-1 tatlı kaşığı yaş maya, tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve un karıştırılır. Çok sert olmayan bir hamur elde edilir. küçük bezeler oluşturulur. Merdaneyle açılır ve teflon tavada yağsız pişirilir.
- havuç
- maydanoz
- taze nane yaprakları
- domates
- zeytin ezmesi
- marul
- salatalık
Hazırlanışı:
1. Havuç ve salatalık ince ince doğranır.
2. Lavaşın üzerine bütün malzemeler konur ve içi pişene kadar tost edilir.
3. İnce ince doğranır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder