Sebzeli Dürüm



















Hemen hemen her sabah kahvaltım için kendimi bu lezzetli sebzeli dürümü yaparken buluyorum. İç malzemelerin pişirilmemesi, yaklaşık 5 dakikada hazırlamanızı sağlayacaktır. Tek dikkat etmeniz gereken havuçların tost esnasında yumuşaması ve pişmesi için ince ince doğramak.


Malzemeler:


  • Lavaş:  ( kendiniz hazırlamak isterseniz )
-1 tatlı kaşığı yaş maya, tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve un karıştırılır. Çok sert olmayan bir hamur elde edilir. küçük bezeler oluşturulur. Merdaneyle açılır ve teflon tavada yağsız pişirilir.

  • havuç
  • maydanoz
  • taze nane yaprakları
  • domates
  • zeytin ezmesi
  • marul
  • salatalık


Hazırlanışı:


1. Havuç ve salatalık ince ince doğranır.
2. Lavaşın üzerine bütün malzemeler konur ve içi pişene kadar tost edilir. 
3. İnce ince doğranır. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder