Pirinç Salatası

Yemeklerin yanında salata tüketmem tavsiye edildiği için mutlaka ek olarak yapmaya çalışıyorum fakat bu sefer ikisini bir seferde yapmak istedim, üşengeçlik had safhada! Neyse ki çok sevdiğim bir tarif olur kendileri ki seve seve yaptım hemen. Üstelik pilavın kıvamını tutturamadığınızda bir tek siz bilirsiniz, çünkü soslarla karışınca ve bu harika renklerin arasında gözden kaçabiliyor. Yani umarım kaçmıştır :) 

Limon ve ekşi severler için harika bir yemektir pirinç salatası. Pilava sağlıklı bir alternatiftir. Doyurucu, lezzetli ve karışık besinler içerdiği için tek başına bile öğününüzde tüketebilirsiniz. Yeşil zeytin olmadığı için siyah kullandım fakat yeşili tavsiye ederim, harika bir tat katıyor.


Malzemeler:

  • 1 bardak pirinç
  • 1 1/5 bardak su
  • 2 bardak haşlanmış bezelye
  • 1 avuç dereotu
  • çok az maydanoz 
  • 1 adet kırmızı biber
  • yarım bardak yeşil zeytin
  • kornişon turşu ve mısır
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı, 2 limon ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi (sos için)
  • tuz










Hazırlanışı:

1. Tavaya yağ konur ve pirinç biraz kavrulur. Üzerine su ve tuz eklenip ve pişmesi beklenir.
2. Bezelyeler haşlanır.
3. Turşu, dereotu, maydanoz ve biber doğranır.
4. Zeytin yağı, limon ve nar ekşisi biraz tuzla karıştırılır.
5. Bütün malzemeler karıştırılır
6. İsteğe göre limon ve nar ekşisi ayarlanır. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder